×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آبان , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Monday, 27 October , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 6 خبر

علی نیکونهاد روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سه‌ماهه نخست سال جاری، دو هزار و ۳۴۱ مورد بازرسی از ۷۵۶ نانوایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی در شهرستان‌های مختلف استان انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین تعداد نانوایی در سطح شهر ایلام با ۲۷۷ واحد و کمترین در چوار با ۱۲ واحد قرار دارد، افزود: در این مدت، ۳۵۲ اخطاریه تخلف صادر شده که ۶۵ مورد معادل ۸.۵ درصد کل نانوایی‌ها، به علت تخلف و بی‌توجهی به اخطارها، به مراجع قضایی معرفی و سهمیه آرد آن‌ها قطع شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز هشت هزار و ۵۹ مورد بازرسی از واحدهای نانوایی استان انجام شد و ۱۰ هزار و ۹۳۷ نمونه‌برداری برای سنجش PH نان و خمیر صورت گرفت که در ۲۱ مورد، استفاده از جوش شیرین تأیید و ۹۳ واحد متخلف به دادسرا معرفی شدند.

نیکونهاد یادآور شد: در همین مدت، ۸۲ نانوایی پلمب و ۲۳۳ واحد به دلیل تخلفات بهداشتی با قطع سهمیه آرد مواجه شدند.

وی فرآورش (تخمیر) نامناسب، استفاده از دستگاه‌های قدیمی با حرارت مستقیم به‌ویژه در نانوایی‌های ریزشی و فضای ناکافی واحدهای پخت شامل نبود انبار مجزا و سیستم تهویه استاندارد را از مهم‌ترین عوامل افت کیفیت نان عنوان کرد.

به گفته نیکونهاد ناآگاهی برخی نانوایان تازه‌کار از مضرات بلانکیت (یک ماده سفیدکننده غیرمجاز) نیز از دیگر معضلات است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با تأکید بر ضرورت ترویج مصرف نان کامل (غنی‌سازی نان)، گفت: این روش در دنیا به‌عنوان راهکاری مؤثر برای پیشگیری از سوء‌تغذیه، بیماری‌های قلب و عروق، مشکلات گوارشی و دیابت شناخته می‌شود.

استان ایلام دارای ۶۵۰ واحد نانوایی فعال است.

 

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.